Caracteristici generale ale zodiei Pesti

Barbatul
Dualitatea acestui semn explica faptul ca langa nativul osos si slab, cu ochii stralucitori, cu miscari rapide, gasim tipul greoi si incet. Dar toti barbatii sunt foarte sensibili si impresionabili. Rar fac dovada de hotarare si energie; din contra, asteapta in general, ca destinul sa vina in intampinarea lor si nu lupta pentru nimic in lume sa-si faureasca o situatie. Traditionalisti in cel mai inalt sens, iubesc mult casa si familia. Datorita dualitatii semnelor nativul se poate lasa prada tuturor felurilor de aventuri.
Femeia
Este sensibila, eterata, fragila, ea seamana adesea cu eroinele povestilor cu zane. Dar tot din cauza dualitatii semnului, acestui tip de nativa i se alatura un altul deosebit de robust si de masculin. Are tendinta de a trece prin perioade caracterizate printr-olipsa de vitalitate, caci este foarte sensibila la influenta lunii. Viata sentimentala ii este foarte bogata. Mama si sotie buna, stie sa se adapteze perfect fiecarei situatii. Toate femeile nascute sub semnul Pestilor au in general, un gust marcant pentru traiul usor si confort.
Sanatatea
Nativii din Pesti sunt usor dispusi unor depresii si boli nervoase. Sunt de asemenea predispusi unor infectii si intoxicari. Alte afectiuni caracteristice semnului Pestilor sunt tulburarile cardiace, afectiunile ovariene la femei, ale aparatului respirator, stomacului si intestinului. Punctele cele mai delicate sunt membrele inferioare, in mod deosebit gleznele. Se constata si numeroase forme de reumatisme. Au nevoie de mult somn, de alternarea unor perioade de repaos cu altele de activitate, caci sunt putin rezistenti.
Caracterul
In general Neptun, care exercita cea mai mare influenta asupra semnului Pestilor, suprima la tipul evoluat instinctele primare si duce nativii catre adevaratul umanism. Individul nascut sub semnul Pestilor are nevoie de un trai specific lui, in ambitia sa particulara. Susceptibil, se supara pentru nimic si uneori intr-un mod atat de grav, incat nu poti sa ti-l apropii. Are o predispozitie pentru ,elancolie si tristete, care-l indeamna usor sa bea peste masura. Neavand decat foarte putin spirit critic, nu tolereaza sa-l judeci.

Caracteristici generale ale zodiei Varsator

Barbatul
Barbatul din Varsator este usor de recunoscut atat prin aspectul sau fizic cat si prin comportament. Este de obicei inalt, cu ochii frumosi si nelinistiti; trasaturile ii sunt fine, deseori prea feminine. Este o fiinta care traieste mereu intr-o lume plina de propriile sale idei si faptele sau gesturile altuia nu-l intereseaza decat foarte putin. Iubeste mult muzica. In aparenta este un om linistit, totdeauna cu o dispozitie egala, amabil, pastrand un ton calm in discutii. In dragoste acorda mai multa importanta prieteniei, afinitatilor de idei si gusturi decat aspectului fizic. In general, este putin inclinat spre distractii colective, fiind atras mult de calatorii.
Femeia
Nativa din varsator are un farmec real. Este zvelta, cu ochii frumosi, picioare bine facute, are o voce melodioasa. Este constant orientata spre viitor, mereu in avangarda, foarte la moda in ce privesc vesmintele, coafura, actionand in maniera nonconformista. Totdeauna femeia din varsator vrea sa faca mult si repede, viata sa este o cursa contra-cronometru. Alege o cariera sau o profesie care sa-i lase o mare independenta , ca sa-si poata organiza existenta dupa cum ii place. Nostalgia si reveria ocupa un loc important in viata nativei din Varsator. Este o sotie excelenta si o mama care stie sa-si organizeze magnific caminul, are o metoda deosebita de educatie pentru copiii pe care ii iubeste profund. Acest sistem este fondat pe libertate, pe intelegere, pe blandete.
Sanatatea
Nativul din semnul Varsatorului se bucura aproape totdeauna de o stare buna a sanatatii. Tulburarile cele mai frecvente sunt de ordin digestiv si cardiovascular: varice, hemoroizi, crampe. Punctul sensibil se situeaza in membrele inferioare, cu tendinta spre artrita si reumatisme; uneori sunt de temut unele tulburari ale glandelor.
Caracterul
In general viata nativului din Varsator se fondeaza pe nevoia sa de exhibitionism si cercetare in domeniul stiintific. Nativul este mereu orientat spre viitor si nonconformism. Este o fiinta optimista care crede in multe lucruri, putand fi calificata drept idealista. Este de retinut o diferenta sensibila intre barbatii si femeile din acest semn, in domeniul sentimental: nativa este supusa unor legaturi foarte frecvente, in timp ce, chiar daca nativul este obiectul atentiilor feminine, el este inclinat in special spre legaturi de ordin amical si profesional.

Caracteristici generale ale zodiei Capricorn

Barbatul
De obicei este frumos, mai degraba robust, dar nu prea inalt, cu umerii lati si parul saten. Are trasaturi marcante, o constitutie solida si ochi inteligenti. Este legat de viata, iubeste singuratatea si deseori se simte pierdut in mijlocul unei asistente numeroase. Este un barbat care-si dovedeste dragostea prin fapte si nu prin cuvinte, o lasa rar sa transpara, dar inima ii este plina de afectiune si generozitate. Ii place sa fie inteles, femeia vietii sale trebuie sa fie senina, calma, nevoind sa-si impuna cu orice pret vointa, neservindu-se de el ca de o jucarie. Va face o unire ideala cu femeia nativa din semnul sau, formand un cuplu armonios, fara dificultati, cu multa afectiune.
Femeia
Are o fire foarte buna. In general, femeia din Capricorn exercita o activitate proprie independenta. Incepe sa munceasca din vreme, continuand sa fie activa, plina de antren si idei toata viata. Femeia din Capricorn este orgolioasa, o invingi prin iubire si nu prin forta. Principala ei calitate este aceea ca nu se lasa niciodata invinsa, ca lupta pentru a obtine linistea spirituala si financiara. Nu da inapoi de la nimic, nu are probleme chiar daca uneori este foarte melancolica. Iubeste mult familia si copiii, chiar daca isi ascunde afectiunea materna sub o anumita asprime. Nu iarta lipsa de loialitate, prefera un adevar neplacut, unei pioase minciuni. In materie de imbracaminte, este firesc, eleganta; chiar daca indrageste lucrurile simple, nu apreciaza zorzoanele si prefera tente sobre. Culoarea a este negrul pe care-l poarta bine si cu distinctie.
Sanatatea
Atat din punct de vedere spiritual cat si fizic semnul Capricornului este cel mai rezistent dintre toate. Nativii sunt dotati cu o longevitate deosebita. Punctele cele mai delicate ale organismului sau sunt gatul, rinichii si intestinul, deseori cam lenes.
Caracterul
Cea mai mare parte a timpului nativul din Capricorn trebuie sa lupte contra tendintei spre pesimism care, in cazuri extreme, poate sa-l duca la gandul sinuciderii. Atasamentul fata de viata ca si curajul sau ii permit sa infrunte situatiile cele mai dramatice, caci rezervele de energie sunt inimaginabile. Datoria de a depasi dificultatile pune nativul intr-un fel de stare de gratie, il stimuleaza si il reface, dandu-i incredere si spirit de initiativa in tot ceea ce face. Nativii din Capricorn sunt excelenti medici, infirmieri, chirurgi. Omul nascut sub acest semn este foarte interesat de religie.

Caracteristici generale ale zodiei Sagetator

Barbatul
Barbatul din acest semn se distinge mai ales prin silueta si prestanta sa atletica. Este viril si sportiv, foarte sigur pe el. Cu toate ca este profund legat de independenta si libertate, deseori doreste sa intemeieze o familie, reusind in general, foarte bine. Se comporta generos ca sot si tata. Nu-si nesocoteste niciodata sentimentele. Fidelitatea nu este calitatea sa principala dar rareori aventurile sale pun in pericol armonia caminului. Simte nevoia sa fie felicitat, caci este vanitos si sensibil la complimente.
Femeia
In general, femeia nascuta sub semnul Sagetatorului este inalta, zvelta, cu picioare lungi si miscari feline care denota o anumita ingrijorare. Adora independenta si suporta greu tirania unui barbat. Ii place sa fie admirata de sotul ei si cere o iubire neconditionata. Ea este sensibila la admiratie si omagii. Femeii din Sagetator ii place sa fie eleganta, culorile preferate sunt vii si luminoase: apreciaza in mod deosebit rosu carmin si bleu.
Sanatatea
Persoanele nascute sub semnul Sagetatorului sunt supuse unor tulburari de origine nervoasa si caderilor. Punctele cele mai sensibile din organismul lor sunt picioarele, bazinul, ficatul si gatul; ochii si epiderma sunt vulnerabile, sistemul muscular le produce griji, datorita nervului sciatic si unui pericol de arterio-scleroza.
Caracter
In general, nativul este amuzant, simpatic, mereu in miscare. Nu va renunta pentru nimic in lume la libertatea si independenta sa, nici chiar in numele dragostei. Are o intuitie foarte rapida. Caracterul sau vesel si optimist il face un prieten perfect, caruia poti sa i te adresezi in orice moment si in orice imprejurari. Are un dezvoltat simt al dreptatii si datorita pasiunii pentru adevar, frizeaza uneori nepolitetea.

Caracteristici generale ale zodiei Scorpion

Barbatul
Are o constitutie robusta si nervi de otel. Este instinctiv si dominator in dragoste, stiindu-se puternic si frumos; in general este solid si are tendinta sa creasca in greutate. Are un temperament despotic, pasionat si inflacarat, dar si sentimental, daca intelege ca femeia pe care vrea sa o seduca asteapta de la el o atitudine romantica. Mai abil, gaseste tot timpul mijlocul pentru a cuceri femeia care-i place. Intr-un cuvant, joaca atunci rolul care-i convine mai bine si se arata atat de convingator, incat ajunge sa se convinga el insusi de sinceritatea sa absoluta. Nativul de tip superior are o tendinta spre neglijenta. Preferintele sale se indreapta spre mobilier si obiecte moderne, ii plac culorile vii, verdele, rosul, galben.
Femeia
Seducatoare, fara a fi de o frumusete extraordinara, ea poseda trasaturi dragute, dar pastreaza o atitudine putin masculina: preferinta ei se indreapta spre vesminte practice, comode. Ideal ar fi sa se casatoreasca cu un barbat care sa fie si colaboratorul sau in domeniul profesional. Are nervi pentru orice incercari, i se intampla sa aiba discutii violente si sa continue furia dincolo de limitele posibilului.
Sanatatea
Tendinta spre depresie nervoasa este una din caracteristicile principale ale starii sanatatii nativilor. Sunt destul de lunatici, pot fi atinsi de tulburari ale organelor genitale. Sunt dotati cu o uimitoare capacitate de recuperare, care le permite sa treaca usor peste boli, sa le ignore. Trebuie sa-si acorde lungi perioade de repaos, sa-si refaca energia prin somn.
Caracterul
Cea mai mare parte din timp, nativul din Scorpion este impartit intre doua aspiratii contradictorii: aceea a inaltarii spirituale, si a dorintelor terestre: ambitia, sexualitatea, bani, vointa de dominatie absoluta, puterea si autoritatea. Exista tot timpul o parte de mister in viata Scorpionului: o inclinatie pentru activitatile artistice il indeamna sa faca lucruri exceptionale, ca si cand ar fi jucaria unei forte superioare.

Caracteristici generale ale zodiei Balanta

Barbatul
Amabil, curtenitor si comunicativ, este vorba in general de un om cu trasaturi regulate. Este un mare indragostit, viata sa nu este fondata numai pe sentimente ci si pe simturi, iar femeia aleasa trebuie sa satisfaca aceste doua aspiratii. Ii plac hainele frumoase, eticheta, bunele maniere, viata de societate si distractiile: aceasta nu-l impiedica sa fie abil in munca si uneori sa se surmeneze. Este o fire sensibila si caritabila , dar si un egocentric. Este un barbat dotat cu un mare simt al observatiei: nimic nu-i scapa.Raporturile materiale nu au nicio valoare in ochii barbatului nascut sub semnul Balantei. Trebuie sa gaseasca o femeie care sa stie sa-l inteleaga si pe care sa o poata idealiza; numai in aceste conditii uniunea va fi perfecta.
Femeia
Femeile nascute sub semnul Balantei poseda o frumusete reala si un farmec sigur. Sunt atragatoare, simpatice, cochete, fara excese; au ochii expresivi si un suras captivant. Sunt foarte feminine. pot totusi sa aiba defecte fizice: au tendinta de a se ingrasa, silueta lor isi pierde supletea, dar ele nu-si pierd senzualitatea. Sunt, in general, putin vanitoase si isi petrec cu placere cel mai mult din timpul liber in fata oglinzii. Aceste femei vor cu orice pret sa fie elegante, chiar daca aleg uneori vesminte prea tipatoare. Sunt inclinate catre visare: cred in Fat-Frumos; sunt excelente sotii, daca viata le ofera un barbat simplu, amabil si intelegator: in urma unui gest afectuos ele iarta usor. Le place sa fie rasfatate, sa flirteze chiar si dupa ce au depasit o anumita varsta. Sunt foarte sociabile, facute pentru viata mondena. In garderoba sa culorile dominante sunt verdele marin, roz, bleu si mov.
Sanatatea
Persoanele nascute sub semnul Balantei trebuie sa-si supravegheze in mod special rinichii, ficatul ca si sistemul nervos, cu atat mai mult cu cat deceptiile in dragoste ii duc usor la depresie. Toate metodele de relaxare le vor fi utile.
Caracter
Cea mai mare parte din timp, nativul din semnul Balantei trebuie sa lupte contra tendintei catre lenevire care, in cazurile extreme, poate sa-l duca la delasare si inactivitate. Curtoazia este una din principalele calitati ale nativului din Balanta, unita cu o mare diplomatie innascuta. Depasirea obstacolelor nu constituie pentru el o problema, stie ca poate conta pe un mare numar de prieteni si de relatii care ii vor veni in ajutor. Maretia sa spirituala il inclina spre non-violenta. Are oroare pentru bataie si cauta totdeauna o solutie de compromis.

Caracteristici generale ale zodiei Fecioara

Barbatul
Se distinge prin grija pentru eleganta vestimentara. Nu are un caracter prea vesel. Nu se indragosteste usor si, deseori da impresia ca munca sa, cariera, interesele intelectuale si stiintifice au mai multa importanta decat legaturile sentimentale. Viata conjugala este foarte tulburata, ceea ce antreneaza o existenta plina de neplaceri si suferinte. Datorita spiritului critic, nu se decide niciodata sa divorteze, si cauta mai degraba sa compenseze aceasta frustrare prin relatii extraconjugale. Este un barbat care exercita o mare atractie asupra femeilor, datorita farmecului intelectual pe care-l emana, cat si devotamentului de care face dovada cand este cu adevarat indragostit.
Femeia
Deseori, nativa din Fecioara este de o frumusete deosebita: inclinata cu moderatie spre pasiune, are in ea ceva rece si sever, facand-o poate, antipatica. Stie sa se angajeze cu abilitate in flirturi si aventuri. Sensibila si timida, pune deseori in pericol legaturile facute, datorita analizei careia il supune pe barbatul iubit, ca si propriul comportament. Una dintre principalele calitati ale femeii nascute sub semnul Fecioarei este rapiditatea cu care vine in ajutorul altuia; iar unul din darurile sale remarcabile este de a sti sa faca ordine in viata dezordonata a unui barbat. Se imbraca cu simplitate; ii place stilul clasic si considera eleganta sinonima cu sobrietatea.
Sanatatea
Nativii din Fecioara se bucura rar de o sanatate infloritoare. In timpul copilariei, sunt victimele tuturor bolilor infantile si accidentelor usoare, dar pe parcurs sanatatea lor se amelioreaza. Au o anumita tendinta spre anemie, spre tulburari de ordin digestiv si intestinal, in principal de origine nervoasa. Daca ajung sa suporte interventii chirurgicale, acestea privesc mai ales organele genitale.
Caracter
In cea mai mare parte a cazurilor putem spune ca individul nascut sub semnul fecioarei nu este nici pasionat, nici sentimental. Are viata sa proprie, foarte discreta, careia prezenta cuiva i-ar conferi un ritm cu totul diferit. Ii plac prieteniile de ordin intelectual. Este inclinat spre economie fara a fi totusi avar. Are un dezvoltat simt al devotamentului si, chiar daca nu este absolut necesar, va gasi totdeauna mijlocul de a se sacrifica pentru cineva.

Caracteristici generale ale zodiei Leu

Barbatul
Este imaginea vie a virilitatii: sanatos si robust, are aproape intotdeauna un fizic atletic. Este in general vanitos, se considera ca un supraom; are un aspect care intimideaza, dar uneori este destul de badaran. Ostil casatoriei, datorita dragostei pentru libertate, prefera legaturi bazate pe o mare iubire si stima reciproca. Din momentul in care hotaraste sa se casatoreasca in fata legii, va fi un sot bun, care-si va iubi copiii si nu va abandona niciodata familia. Este foarte grijuliu cu persoana sa, imbracandu-se cu multa eleganta; curatenia este pentru el o necesitate absoluta, aproape un viciu. Adora toate fatetele vietii, ca dragostea, distractiile, munca etc. Defectele sale sunt vanitatea, trufia si aroganta excesiva.
Femeia
Inainte de toate este o fiinta orgolioasa, care are o inalta parere despre sine si valoarea sa personala, judecata ce nu sufera contrazicere. Nu se indoieste niciodata de sine, ceea ce face este intotdeauna drept, dupa opinia sa; nu se gandeste ca s-ar putea insela, nici ca ar putea esua in existenta sa. Are, in fiecare clipa, moralul celor obisnuiti sa invinga.Pentru nativa din Leu, orgoliul si prestigiul constituie fundamentul vietii sentimentale, ca si al caracterului. Orgoliul triumfa peste natura pasionata, o modereaza si o face sa respinga aventurile amoroase usoare.Natura sa care ignora compromisurile cere o mare iubire, deplina si perfecta, iar cand a gasit-o, devine fiinta cea mai blanda si cea mai amabila care poate exista.
Sanatatea
Sanatatea Leului este esential legata de echilibrul sau psihic. Cu toata constitutia robusta, poate fi victima unor cresteri de febra, a durerilor dorsale si lombare. Punctul slab este inima, datorita vietii prea intense.
Caracter
Leul este unul dintre semnele cele mai caracteristice din zodiac. Trebuie sa evitam sa ne suparam din cauza nevoii sale constante de a fi in centrul atentiei si sa-l tratam cu respect, fara a manifesta deceptia fata de mania sa morbida, caci generozitatea, inima buna si simpatia contribuie notabil la atenuarea defectelor sale: devine frecvent un prieten pretios. A viza succesul este pentru el aproape o necesitate fiziologica, scopul existentei sale; nu poate sa se cantoneze intr-o viata banala si monotona si trebuie intotdeauna sa se consacre unui lucru exceptional care sa-l duca la reusita.

Caracteristici generale ale zodiei Rac

Barbatul
Este in general frumos, mai inalt decat talia mijlocie, cu ochii mari si ten deschis. Sub masca unui calm, care nu este deseori decat aparenta, el ascunde un caracter voluntar, care-l duce la apararea cu energie si incapatanare a punctelor sale de vedere. Asteapta de la sotia sa afectiune si intelegere si nu cauta reusita materiala. Nu se va casatori niciodata din interes material, pentru ca rezolva el insusi aceste probleme; Cauta cu incapatanare femeia care incarneaza idealul sau si daca totusi casatoria nu i-l aduce, nu ezita sa se desparta si sa-si refaca viata. Este abil in muncile casnice si reuseste destul de bine in arta culinara. Este foarte orgolios si suporta greu criticile, chiar atunci cand sunt justificate. Singurul mijloc de a obtine ceva din partea unui nativ din RAC este sa folosesti in exclusivitate bunele maniere si diplomatia.
Femeia
Este adesea materna, pasionata, blanda si gratioasa. Stie sa se imbrace, are un gust innascut pentru eleganta. Este foarte afectuoasa, atasata caminului; copiii sai, deseori numerosi, sunt crescuti cu dragoste si tandrete, uneori prea rasfatati. Are tendinta de a-si face o misiune din datoria de mama, de aceea i se intampla frecvent sa-si neglijeze sotul. Nu urmeaza cu fidelitatea moda, dar poarta numai vesminte potrivite. Ii plac culorile deschise: alb, galben verde, bleu.
Sanatatea
Nativul din Rac sufera frecvent de dureri de stomac sau intercostale. Poate fi victima unor tulburari de origine nervoasa. Carnea ii este indispensabila si el nu detesta pestele. Cel mai adesea nativii din Rac sunt curajosi, suporta durerea, aproape ca se grozavesc, pentru a dovedi o data in plus ca stiu sa se comporte ca fiinte superioare, chiar si in fata suferintei fizice.
Caracterul
Ca regula generala, persoanale nascute sub semnul Racului sunt fiinte originale. Important este ca ajung sa-si domine indaratnicia initiala si ca stiu sa profite de sfaturile celor apropiati, pentru a folosi cat mai bine numeroasele calitati cu care sunt inzestrati. Nativii din Rac au nevoie de o persoana apropiata care sa-i inteleaga si sa-i iubeasca, sa devina pentru ei singurul scop al vietii; in numele acestei persoane, nativii semnului vor face dovada unei abnegatii totale.

Caracteristici generale ale zodiei Gemeni

Barbatul
Este distant si are un anumit spirit critic. Exista doua feluri de persoane, unele sincere, afectuoase si generoase, altele, din contra, prefacute, ipocrite si avare. Este o fiinta foarte schimbatoare, pe care nu trebuie sa o iei cu bruschete. Fidelitatea este un sentiment pe care il ignora; pentru el infidelitatea este aproape o necesitate fiziologica. Ii place la nebunie tot ce este bizar sau nonconformist. Sentimental vorbind, este fiinta cea mai dura si cea mai putin sincera din cate exista.Se intampla ca si cu prietenii sa dea dovada de ipocrizie. Nu trebuie niciodata sa incredintezi un secret unui barbat din Gemeni, si este absolut inutil sa contezi pe ajutorul sau.
Femeia
este o fiinta agreabila, intuitiva, joviala si optimista. Ea nu este niciodata luata prin surprindere intr-o discutie, oricare ar fi subiectul tratat; citeste mult si este la curent cu tot ce se petrece in lume. Setea de lectura este motivata prin dorinta de a cunoaste. Ea vrea sa stie tot despre fiecare si este disperata daca nu este informata cea dintai. Rautatea innascuta le permite reusita in comert si in activitatile profesionale in general.Deseori zvelta, cu trasaturi regulate, nasul drept, are atitudini si gesturi feline. Efectul batranetii se manifesta incet asupra persoanei sale, si ea isi pastreaza mult timp tineretea fizica si spirituala. Cade usor in plictiseala si se consacra atunci lucrurilor celor mai extravagante. Foarte abila in a-si croi singura hainele, nativa din semnul gemenilor nu straluceste niciodata prin eleganta. Culoarea sa preferata este griul. Nu poseda deloc simtul discretiei, sau moderatiei.
Sanatatea
Este deseori precara in urma tulburarilor nervoase; acestea pot, de altfel, sa dea nastere unor stari anxioase pe care le resimte intestinul. Persoanele nascute sub semnul Gemenilor sunt predispuse afectiunilor pulmonare si ale cailor respiratorii.
Caracterul
Pentru a da o apreciere generala, demna de incredere, a caracterului nativului, este necesar sa luam in consideratie dualitatea acestui semn. Putem gasi gemeni foarte drepti si sinceri, generosi si gentili, ca si nativi falsi, rai, avari. Tot datorita dualitatii acestui semn, putem sa avem de-a face cu oameni dezinteresati ca si cu fiinte care traiesc in falsitate si ipocrizie, oricat de putin ar profita din aceasta. In consecinta, trebuie sa cunosti bine un nativ din Gemeni pentru a-l putea judeca.

Caracteristici generale ale zodiei Taur

Barbatul
In general este frumos, agreabil, mai mult decat mijlociu ca talie; are aerul franc, sincer si loial, privirea sa este luminoasa. Are atitudini de curtuazie, pecetluite cu delicatete; se comporta intr-o maniera nobila, ceea ce nu dauneaza cu nimic virilitatii sale si nu face din el o fiinta efeminata. Poseda o mare senzualitate si acorda tot atata importanta raporturilor fizice ca si relatiilor de ordin spiritual. Trebuie totusi sa se fereasca de pasiuni usoare. Daca intalneste o femeie draguta, are tendinta sa se indragosteasca, neluand in consideratie decat aspectul exterior fara sa-si faca grji privind calitatile ei morale sau intelectuale. Oricum, ii este greu sa se lipseasca de acestea si va putea sa se insele in alegerea femeii vietii sale. Este, deci, de dorit ca in domeniul sentimental sa dea dovada de aceeasi prudenta ca si in afaceri. In cele mai multe cazuri, nativul din Taur se casatoreste de tanar si poate, din nefericire, sa faca o alegere gresita din motivele enuntate mai sus. Atunci el devine posomorat, nu accepta sa prelungeasca viata in comun, daca aceasta nu-i convine. Prefera ruptura si incercarea unei a doua experienta. Poate fi vorba despre o a doua casatorie sau depsre o legatura ce are pentru nativ tot atata valoare ca si casatorie, daca nu mai mult. Cu toate acestea, are simtul familiei; este un fel de patriarh, iubeste familiile numeroase in care domneste o reala armonie si unde el este sef absolut, recunoscut de toti, fara discutie.Ii place sa primeasca, sa ofera bautura si mancare prietenilor sai; face tot ce este mai bun pentru a le fi pe plac. Ii place un anumit tip de viata si confort, cu toate ca este moderat in cheltuielile sale, caci el cunoastea valoarea banuluo. Este capabil de un devotament total fata de familia sa si apreciaza ca ceilalti trebuie sa-i recunoasca meritele.Nu este foarte norocos in ceea ce priveste actiunile de justitie si este mai bine, ca in cea mai mare parte a cazurilor sa rezolve conflictele prin intelegere fara sa recurga la proceduri penale.Are mai mult noroc cu copiii chiar daca atunci cand sunt mici ii pricinuiesc probleme datorita sanatatii lor, caci deveniti adulti ei vor deveni colaboratori de valoare; intre el si copii se va institui un climat de stima si intelegere mutuala. In general, stie sa le asigura o situatie remarcabila din punct de vedere economic. Deseori, alegerile si sfaturile sale cu privire la profesia fiilor sai exercita o influenta determinanta, caci acestia il stimeaza ca tata.
Femeia
Este cu siguranta foarte frumoasa si simpatica; influienta planetei Venus ii confera un farmec indiscutabil. Este in general zvelta, avand un corp placut si gratios. este, itr-un cuvant, foarte feminina, dar nu renunta pentru acesta la propriile activitati. O atrage tot ce are caracter de arta, conversatia, culorile. Cei care ii fac curte sunt intotdeauna foarte numerosi: daca vi se intampla sa vedeti o femeie in varsta inca seducatoare, imbracata cu cochetarie, care este obiectul admiratieie masculine, puteti paria fara prea mare risc ca este o persoana nascuta sub semnul taurului.Urmareste cu atentie evolutiile modei si stie s-o adapteze personalitatii sale; nu comite greseli de gust ci remaniaza mai degraba un model in functie de criteriile sale. Iii plac la nebunie bijuteriile si nu este exclus sa se ataseze de vreo una pe care s-o poarte in toate ocaziile.Este o sotie ideala, totdeauna agreabila, in orice clipa seducatoare, chiar daca o preocupa unele probleme din viata personala.
Sanatatea
Nativii din Taur trebuie sa-si supravegheze alimentatia: aparatul digestiv poate sa le cauzeze tulburari. Trebuie sa se gandeasca la silueta lor, dac anu, cu varsta risca sa ia proprtii si sa resimta grave tulburari de circulatie arteriala. Nativul din Taur poseda o mare capacitate de recuperare.
Caracterul
In general, nativii din acest semn trebuie sa nu se increada in impulsivitatea lor, si sa-si limiteze, daca devin nocive, inclinatiile catre placeri. Legaturile lor vor fi fericite daca vor gasi pe cineva care sa stie sa-i sfatuiasca si sa-i disciplineze.

Caracteristici generale ale zodiei Berbec

Barbatul
Este atragator, fizicul sau este deseori acela al uni atlet, nasul robust, privirea foarte vie, vorbeste cu abilitate, mai degraba viclean in felul sau, dar curtenitor, robust si alert, musculos si foarte dinamic, tot timpul in miscare si foarte viril. Instinctul sau sexual este puternic, femeia care vrea sa-i placa trebuie sa fie foarte feminina, sa fie blanda, romantica, sa incarneze idealul de femeie docila si generoasa posedand o forta de caracter sigura si facultatea de a se descurca in viata. Numeroase femei il gasesc fascinant, dar el nu se ataseaza decat acelora care ii dovedesc o oarecare rezerva, caci vrea sa-si creeze iluzia ca opereaza o alegere sigura. In dragoste este intrasigent, absolut, excesiv de gelos; daca insotioarea lui este curtata de altcineva, furia poate sa-l duca la comiterea unor excese. Este capabil de pasiuni neinfranate, de emotii ardente, fiind de fapt un idealist, supus elanurilot si reveriilor romantice. I se recomanda sa nu se plictiseasca cu logodne care pot sa dureze ani de zile. Cine doreste ca o uniune cu el sa fie durabila, sa nu uite ca trebuie sa-i lase toata libertatea.
Femeia
Este dotata cu multa sensibilitate si blandete, chiar daca deseori in viata este chemata sa-si asume responsabilitatea barbatului. Este mai degraba scunda, subtire dar robusta si activa; este o mare truditoare. In general exercita o activitate la care nu vrea sa renunte, in jurul careia se roteste unoeri toata viata caminului sau. Foarte buna organizatoare a vietii personale si casnice, femeia nativa din Berbec constituie un sprijin pentru prietenii si familia sa, deseori le ofera ajutorul, chiar daca uneori o contrariaza mult. Ea ar dori ca si ceilalti sa actioneze putin, sa incerce sa gaseasca o solutie si sa se puna pe munca. Iubind artele, se intereseaza de formele de creatie spontana, iubeste culorile vii, folclorul, artizanatul indian si african si se inconjoara de numeroase amintiri achizitionate in timpul calatoriilor in strainatate. Dar ramane totodata simpla in gusturile si toaletele sale. Ii place ceea ce este practic si evita pierderile de timp. Nu are multi copii, dar ii creste foarte bine, cu bun simt si dragoste. Daca nu are copii, isi revarsa afectiunea asupra nepotilor.Este dotata cu un spirit independent; in tinerete va cauta sa puna stapanire pe un loc unde va merge sa traiasca la batranete, pentru a nu fi o greutate pentru nimeni, ceea ce ar refuza cu orice pret. Este impetuoasa, capabila sa infrunte persoane sau dificultati ce i-ar sta in cale, chiar daca in momentele de tensiune nu uita niciodata bunul simt si bunele maniere. In acest sens, depaseste barbatul din Berbec. Tot ceea ce-si doreste in intimitate, este sa gaseasca un barbat mai puternic decat ea, capabil sa o domine, dar deseori barbatul care o ia de sotie afla in ea un sprijin sigur, femeia din berbec se dedica menajului, ceea ce nu-i displace deloc, cu toate ca visul ei ar fi fost sa se lege de un barbat mai puternic.
Sanatatea
Nativii din Berbec au o constitutie robusta, ei sunt totusi victimile unor dureri de cap, ale tulburarilor de tensiune arteriala; au nasul, gatul si ochii sensibile. Copii fiind, ei sufera adesea accese puternice de febra careia ii fac fata datorita constitutiei fizice. Datorita tendintei de a se surmena, Berbecul trebuie sa se fereasca de depresiunile nervoase.
Caracterul
Marele defect impotriva caruia trebuie sa lupte nativul din Berbec este nerabdarea, care-l impinge la acte necugetate. Odata cu maturitatea, el ajunge la echilibrul dorit, chiar daca trebuie sa-si supravegheze tot timpul accesele de furie. Fidelitatea nu este calitatea sa principala: intr-adevar, trateaza lucrurile cu usurinta, iseala si putini oameni stiu sa actioneze ca el. In cele mai multe cazuri acorda o mare importanta prieteniei, mai mult legaturilor afective, si casatoria sa va fi o reusita, daca prietenia a existat de la inceput si afectiunea s-a manifestat dupa aceea. In raportul care le intretine cu familia se amelioreaza cand incepe sa se aseze. Se produc deseori ciocniri cu membrii familiei aliate (al sotului sau al sotiei) daca aceasta pretinde sa obtine de la el ajutor financiar si daca nativul nu se vede obligat sa o faca.