Barbatul
Este distant si are un anumit spirit critic. Exista doua feluri de persoane, unele sincere, afectuoase si generoase, altele, din contra, prefacute, ipocrite si avare. Este o fiinta foarte schimbatoare, pe care nu trebuie sa o iei cu bruschete. Fidelitatea este un sentiment pe care il ignora; pentru el infidelitatea este aproape o necesitate fiziologica. Ii place la nebunie tot ce este bizar sau nonconformist. Sentimental vorbind, este fiinta cea mai dura si cea mai putin sincera din cate exista.Se intampla ca si cu prietenii sa dea dovada de ipocrizie. Nu trebuie niciodata sa incredintezi un secret unui barbat din Gemeni, si este absolut inutil sa contezi pe ajutorul sau.
Femeia
este o fiinta agreabila, intuitiva, joviala si optimista. Ea nu este niciodata luata prin surprindere intr-o discutie, oricare ar fi subiectul tratat; citeste mult si este la curent cu tot ce se petrece in lume. Setea de lectura este motivata prin dorinta de a cunoaste. Ea vrea sa stie tot despre fiecare si este disperata daca nu este informata cea dintai. Rautatea innascuta le permite reusita in comert si in activitatile profesionale in general.Deseori zvelta, cu trasaturi regulate, nasul drept, are atitudini si gesturi feline. Efectul batranetii se manifesta incet asupra persoanei sale, si ea isi pastreaza mult timp tineretea fizica si spirituala. Cade usor in plictiseala si se consacra atunci lucrurilor celor mai extravagante. Foarte abila in a-si croi singura hainele, nativa din semnul gemenilor nu straluceste niciodata prin eleganta. Culoarea sa preferata este griul. Nu poseda deloc simtul discretiei, sau moderatiei.
Sanatatea
Este deseori precara in urma tulburarilor nervoase; acestea pot, de altfel, sa dea nastere unor stari anxioase pe care le resimte intestinul. Persoanele nascute sub semnul Gemenilor sunt predispuse afectiunilor pulmonare si ale cailor respiratorii.
Caracterul
Pentru a da o apreciere generala, demna de incredere, a caracterului nativului, este necesar sa luam in consideratie dualitatea acestui semn. Putem gasi gemeni foarte drepti si sinceri, generosi si gentili, ca si nativi falsi, rai, avari. Tot datorita dualitatii acestui semn, putem sa avem de-a face cu oameni dezinteresati ca si cu fiinte care traiesc in falsitate si ipocrizie, oricat de putin ar profita din aceasta. In consecinta, trebuie sa cunosti bine un nativ din Gemeni pentru a-l putea judeca.