Barbatul
Dualitatea acestui semn explica faptul ca langa nativul osos si slab, cu ochii stralucitori, cu miscari rapide, gasim tipul greoi si incet. Dar toti barbatii sunt foarte sensibili si impresionabili. Rar fac dovada de hotarare si energie; din contra, asteapta in general, ca destinul sa vina in intampinarea lor si nu lupta pentru nimic in lume sa-si faureasca o situatie. Traditionalisti in cel mai inalt sens, iubesc mult casa si familia. Datorita dualitatii semnelor nativul se poate lasa prada tuturor felurilor de aventuri.
Femeia
Este sensibila, eterata, fragila, ea seamana adesea cu eroinele povestilor cu zane. Dar tot din cauza dualitatii semnului, acestui tip de nativa i se alatura un altul deosebit de robust si de masculin. Are tendinta de a trece prin perioade caracterizate printr-olipsa de vitalitate, caci este foarte sensibila la influenta lunii. Viata sentimentala ii este foarte bogata. Mama si sotie buna, stie sa se adapteze perfect fiecarei situatii. Toate femeile nascute sub semnul Pestilor au in general, un gust marcant pentru traiul usor si confort.
Sanatatea
Nativii din Pesti sunt usor dispusi unor depresii si boli nervoase. Sunt de asemenea predispusi unor infectii si intoxicari. Alte afectiuni caracteristice semnului Pestilor sunt tulburarile cardiace, afectiunile ovariene la femei, ale aparatului respirator, stomacului si intestinului. Punctele cele mai delicate sunt membrele inferioare, in mod deosebit gleznele. Se constata si numeroase forme de reumatisme. Au nevoie de mult somn, de alternarea unor perioade de repaos cu altele de activitate, caci sunt putin rezistenti.
Caracterul
In general Neptun, care exercita cea mai mare influenta asupra semnului Pestilor, suprima la tipul evoluat instinctele primare si duce nativii catre adevaratul umanism. Individul nascut sub semnul Pestilor are nevoie de un trai specific lui, in ambitia sa particulara. Susceptibil, se supara pentru nimic si uneori intr-un mod atat de grav, incat nu poti sa ti-l apropii. Are o predispozitie pentru ,elancolie si tristete, care-l indeamna usor sa bea peste masura. Neavand decat foarte putin spirit critic, nu tolereaza sa-l judeci.