Barbatul
Barbatul din Varsator este usor de recunoscut atat prin aspectul sau fizic cat si prin comportament. Este de obicei inalt, cu ochii frumosi si nelinistiti; trasaturile ii sunt fine, deseori prea feminine. Este o fiinta care traieste mereu intr-o lume plina de propriile sale idei si faptele sau gesturile altuia nu-l intereseaza decat foarte putin. Iubeste mult muzica. In aparenta este un om linistit, totdeauna cu o dispozitie egala, amabil, pastrand un ton calm in discutii. In dragoste acorda mai multa importanta prieteniei, afinitatilor de idei si gusturi decat aspectului fizic. In general, este putin inclinat spre distractii colective, fiind atras mult de calatorii.
Femeia
Nativa din varsator are un farmec real. Este zvelta, cu ochii frumosi, picioare bine facute, are o voce melodioasa. Este constant orientata spre viitor, mereu in avangarda, foarte la moda in ce privesc vesmintele, coafura, actionand in maniera nonconformista. Totdeauna femeia din varsator vrea sa faca mult si repede, viata sa este o cursa contra-cronometru. Alege o cariera sau o profesie care sa-i lase o mare independenta , ca sa-si poata organiza existenta dupa cum ii place. Nostalgia si reveria ocupa un loc important in viata nativei din Varsator. Este o sotie excelenta si o mama care stie sa-si organizeze magnific caminul, are o metoda deosebita de educatie pentru copiii pe care ii iubeste profund. Acest sistem este fondat pe libertate, pe intelegere, pe blandete.
Sanatatea
Nativul din semnul Varsatorului se bucura aproape totdeauna de o stare buna a sanatatii. Tulburarile cele mai frecvente sunt de ordin digestiv si cardiovascular: varice, hemoroizi, crampe. Punctul sensibil se situeaza in membrele inferioare, cu tendinta spre artrita si reumatisme; uneori sunt de temut unele tulburari ale glandelor.
Caracterul
In general viata nativului din Varsator se fondeaza pe nevoia sa de exhibitionism si cercetare in domeniul stiintific. Nativul este mereu orientat spre viitor si nonconformism. Este o fiinta optimista care crede in multe lucruri, putand fi calificata drept idealista. Este de retinut o diferenta sensibila intre barbatii si femeile din acest semn, in domeniul sentimental: nativa este supusa unor legaturi foarte frecvente, in timp ce, chiar daca nativul este obiectul atentiilor feminine, el este inclinat in special spre legaturi de ordin amical si profesional.