Barbatul
In general este frumos, agreabil, mai mult decat mijlociu ca talie; are aerul franc, sincer si loial, privirea sa este luminoasa. Are atitudini de curtuazie, pecetluite cu delicatete; se comporta intr-o maniera nobila, ceea ce nu dauneaza cu nimic virilitatii sale si nu face din el o fiinta efeminata. Poseda o mare senzualitate si acorda tot atata importanta raporturilor fizice ca si relatiilor de ordin spiritual. Trebuie totusi sa se fereasca de pasiuni usoare. Daca intalneste o femeie draguta, are tendinta sa se indragosteasca, neluand in consideratie decat aspectul exterior fara sa-si faca grji privind calitatile ei morale sau intelectuale. Oricum, ii este greu sa se lipseasca de acestea si va putea sa se insele in alegerea femeii vietii sale. Este, deci, de dorit ca in domeniul sentimental sa dea dovada de aceeasi prudenta ca si in afaceri. In cele mai multe cazuri, nativul din Taur se casatoreste de tanar si poate, din nefericire, sa faca o alegere gresita din motivele enuntate mai sus. Atunci el devine posomorat, nu accepta sa prelungeasca viata in comun, daca aceasta nu-i convine. Prefera ruptura si incercarea unei a doua experienta. Poate fi vorba despre o a doua casatorie sau depsre o legatura ce are pentru nativ tot atata valoare ca si casatorie, daca nu mai mult. Cu toate acestea, are simtul familiei; este un fel de patriarh, iubeste familiile numeroase in care domneste o reala armonie si unde el este sef absolut, recunoscut de toti, fara discutie.Ii place sa primeasca, sa ofera bautura si mancare prietenilor sai; face tot ce este mai bun pentru a le fi pe plac. Ii place un anumit tip de viata si confort, cu toate ca este moderat in cheltuielile sale, caci el cunoastea valoarea banuluo. Este capabil de un devotament total fata de familia sa si apreciaza ca ceilalti trebuie sa-i recunoasca meritele.Nu este foarte norocos in ceea ce priveste actiunile de justitie si este mai bine, ca in cea mai mare parte a cazurilor sa rezolve conflictele prin intelegere fara sa recurga la proceduri penale.Are mai mult noroc cu copiii chiar daca atunci cand sunt mici ii pricinuiesc probleme datorita sanatatii lor, caci deveniti adulti ei vor deveni colaboratori de valoare; intre el si copii se va institui un climat de stima si intelegere mutuala. In general, stie sa le asigura o situatie remarcabila din punct de vedere economic. Deseori, alegerile si sfaturile sale cu privire la profesia fiilor sai exercita o influenta determinanta, caci acestia il stimeaza ca tata.
Femeia
Este cu siguranta foarte frumoasa si simpatica; influienta planetei Venus ii confera un farmec indiscutabil. Este in general zvelta, avand un corp placut si gratios. este, itr-un cuvant, foarte feminina, dar nu renunta pentru acesta la propriile activitati. O atrage tot ce are caracter de arta, conversatia, culorile. Cei care ii fac curte sunt intotdeauna foarte numerosi: daca vi se intampla sa vedeti o femeie in varsta inca seducatoare, imbracata cu cochetarie, care este obiectul admiratieie masculine, puteti paria fara prea mare risc ca este o persoana nascuta sub semnul taurului.Urmareste cu atentie evolutiile modei si stie s-o adapteze personalitatii sale; nu comite greseli de gust ci remaniaza mai degraba un model in functie de criteriile sale. Iii plac la nebunie bijuteriile si nu este exclus sa se ataseze de vreo una pe care s-o poarte in toate ocaziile.Este o sotie ideala, totdeauna agreabila, in orice clipa seducatoare, chiar daca o preocupa unele probleme din viata personala.
Sanatatea
Nativii din Taur trebuie sa-si supravegheze alimentatia: aparatul digestiv poate sa le cauzeze tulburari. Trebuie sa se gandeasca la silueta lor, dac anu, cu varsta risca sa ia proprtii si sa resimta grave tulburari de circulatie arteriala. Nativul din Taur poseda o mare capacitate de recuperare.
Caracterul
In general, nativii din acest semn trebuie sa nu se increada in impulsivitatea lor, si sa-si limiteze, daca devin nocive, inclinatiile catre placeri. Legaturile lor vor fi fericite daca vor gasi pe cineva care sa stie sa-i sfatuiasca si sa-i disciplineze.