Barbatul
Barbatul din acest semn se distinge mai ales prin silueta si prestanta sa atletica. Este viril si sportiv, foarte sigur pe el. Cu toate ca este profund legat de independenta si libertate, deseori doreste sa intemeieze o familie, reusind in general, foarte bine. Se comporta generos ca sot si tata. Nu-si nesocoteste niciodata sentimentele. Fidelitatea nu este calitatea sa principala dar rareori aventurile sale pun in pericol armonia caminului. Simte nevoia sa fie felicitat, caci este vanitos si sensibil la complimente.
Femeia
In general, femeia nascuta sub semnul Sagetatorului este inalta, zvelta, cu picioare lungi si miscari feline care denota o anumita ingrijorare. Adora independenta si suporta greu tirania unui barbat. Ii place sa fie admirata de sotul ei si cere o iubire neconditionata. Ea este sensibila la admiratie si omagii. Femeii din Sagetator ii place sa fie eleganta, culorile preferate sunt vii si luminoase: apreciaza in mod deosebit rosu carmin si bleu.
Sanatatea
Persoanele nascute sub semnul Sagetatorului sunt supuse unor tulburari de origine nervoasa si caderilor. Punctele cele mai sensibile din organismul lor sunt picioarele, bazinul, ficatul si gatul; ochii si epiderma sunt vulnerabile, sistemul muscular le produce griji, datorita nervului sciatic si unui pericol de arterio-scleroza.
Caracter
In general, nativul este amuzant, simpatic, mereu in miscare. Nu va renunta pentru nimic in lume la libertatea si independenta sa, nici chiar in numele dragostei. Are o intuitie foarte rapida. Caracterul sau vesel si optimist il face un prieten perfect, caruia poti sa i te adresezi in orice moment si in orice imprejurari. Are un dezvoltat simt al dreptatii si datorita pasiunii pentru adevar, frizeaza uneori nepolitetea.