Barbatul
Este atragator, fizicul sau este deseori acela al uni atlet, nasul robust, privirea foarte vie, vorbeste cu abilitate, mai degraba viclean in felul sau, dar curtenitor, robust si alert, musculos si foarte dinamic, tot timpul in miscare si foarte viril. Instinctul sau sexual este puternic, femeia care vrea sa-i placa trebuie sa fie foarte feminina, sa fie blanda, romantica, sa incarneze idealul de femeie docila si generoasa posedand o forta de caracter sigura si facultatea de a se descurca in viata. Numeroase femei il gasesc fascinant, dar el nu se ataseaza decat acelora care ii dovedesc o oarecare rezerva, caci vrea sa-si creeze iluzia ca opereaza o alegere sigura. In dragoste este intrasigent, absolut, excesiv de gelos; daca insotioarea lui este curtata de altcineva, furia poate sa-l duca la comiterea unor excese. Este capabil de pasiuni neinfranate, de emotii ardente, fiind de fapt un idealist, supus elanurilot si reveriilor romantice. I se recomanda sa nu se plictiseasca cu logodne care pot sa dureze ani de zile. Cine doreste ca o uniune cu el sa fie durabila, sa nu uite ca trebuie sa-i lase toata libertatea.
Femeia
Este dotata cu multa sensibilitate si blandete, chiar daca deseori in viata este chemata sa-si asume responsabilitatea barbatului. Este mai degraba scunda, subtire dar robusta si activa; este o mare truditoare. In general exercita o activitate la care nu vrea sa renunte, in jurul careia se roteste unoeri toata viata caminului sau. Foarte buna organizatoare a vietii personale si casnice, femeia nativa din Berbec constituie un sprijin pentru prietenii si familia sa, deseori le ofera ajutorul, chiar daca uneori o contrariaza mult. Ea ar dori ca si ceilalti sa actioneze putin, sa incerce sa gaseasca o solutie si sa se puna pe munca. Iubind artele, se intereseaza de formele de creatie spontana, iubeste culorile vii, folclorul, artizanatul indian si african si se inconjoara de numeroase amintiri achizitionate in timpul calatoriilor in strainatate. Dar ramane totodata simpla in gusturile si toaletele sale. Ii place ceea ce este practic si evita pierderile de timp. Nu are multi copii, dar ii creste foarte bine, cu bun simt si dragoste. Daca nu are copii, isi revarsa afectiunea asupra nepotilor.Este dotata cu un spirit independent; in tinerete va cauta sa puna stapanire pe un loc unde va merge sa traiasca la batranete, pentru a nu fi o greutate pentru nimeni, ceea ce ar refuza cu orice pret. Este impetuoasa, capabila sa infrunte persoane sau dificultati ce i-ar sta in cale, chiar daca in momentele de tensiune nu uita niciodata bunul simt si bunele maniere. In acest sens, depaseste barbatul din Berbec. Tot ceea ce-si doreste in intimitate, este sa gaseasca un barbat mai puternic decat ea, capabil sa o domine, dar deseori barbatul care o ia de sotie afla in ea un sprijin sigur, femeia din berbec se dedica menajului, ceea ce nu-i displace deloc, cu toate ca visul ei ar fi fost sa se lege de un barbat mai puternic.
Sanatatea
Nativii din Berbec au o constitutie robusta, ei sunt totusi victimile unor dureri de cap, ale tulburarilor de tensiune arteriala; au nasul, gatul si ochii sensibile. Copii fiind, ei sufera adesea accese puternice de febra careia ii fac fata datorita constitutiei fizice. Datorita tendintei de a se surmena, Berbecul trebuie sa se fereasca de depresiunile nervoase.
Caracterul
Marele defect impotriva caruia trebuie sa lupte nativul din Berbec este nerabdarea, care-l impinge la acte necugetate. Odata cu maturitatea, el ajunge la echilibrul dorit, chiar daca trebuie sa-si supravegheze tot timpul accesele de furie. Fidelitatea nu este calitatea sa principala: intr-adevar, trateaza lucrurile cu usurinta, iseala si putini oameni stiu sa actioneze ca el. In cele mai multe cazuri acorda o mare importanta prieteniei, mai mult legaturilor afective, si casatoria sa va fi o reusita, daca prietenia a existat de la inceput si afectiunea s-a manifestat dupa aceea. In raportul care le intretine cu familia se amelioreaza cand incepe sa se aseze. Se produc deseori ciocniri cu membrii familiei aliate (al sotului sau al sotiei) daca aceasta pretinde sa obtine de la el ajutor financiar si daca nativul nu se vede obligat sa o faca.