Barbatul
Are o constitutie robusta si nervi de otel. Este instinctiv si dominator in dragoste, stiindu-se puternic si frumos; in general este solid si are tendinta sa creasca in greutate. Are un temperament despotic, pasionat si inflacarat, dar si sentimental, daca intelege ca femeia pe care vrea sa o seduca asteapta de la el o atitudine romantica. Mai abil, gaseste tot timpul mijlocul pentru a cuceri femeia care-i place. Intr-un cuvant, joaca atunci rolul care-i convine mai bine si se arata atat de convingator, incat ajunge sa se convinga el insusi de sinceritatea sa absoluta. Nativul de tip superior are o tendinta spre neglijenta. Preferintele sale se indreapta spre mobilier si obiecte moderne, ii plac culorile vii, verdele, rosul, galben.
Femeia
Seducatoare, fara a fi de o frumusete extraordinara, ea poseda trasaturi dragute, dar pastreaza o atitudine putin masculina: preferinta ei se indreapta spre vesminte practice, comode. Ideal ar fi sa se casatoreasca cu un barbat care sa fie si colaboratorul sau in domeniul profesional. Are nervi pentru orice incercari, i se intampla sa aiba discutii violente si sa continue furia dincolo de limitele posibilului.
Sanatatea
Tendinta spre depresie nervoasa este una din caracteristicile principale ale starii sanatatii nativilor. Sunt destul de lunatici, pot fi atinsi de tulburari ale organelor genitale. Sunt dotati cu o uimitoare capacitate de recuperare, care le permite sa treaca usor peste boli, sa le ignore. Trebuie sa-si acorde lungi perioade de repaos, sa-si refaca energia prin somn.
Caracterul
Cea mai mare parte din timp, nativul din Scorpion este impartit intre doua aspiratii contradictorii: aceea a inaltarii spirituale, si a dorintelor terestre: ambitia, sexualitatea, bani, vointa de dominatie absoluta, puterea si autoritatea. Exista tot timpul o parte de mister in viata Scorpionului: o inclinatie pentru activitatile artistice il indeamna sa faca lucruri exceptionale, ca si cand ar fi jucaria unei forte superioare.