Barbatul
De obicei este frumos, mai degraba robust, dar nu prea inalt, cu umerii lati si parul saten. Are trasaturi marcante, o constitutie solida si ochi inteligenti. Este legat de viata, iubeste singuratatea si deseori se simte pierdut in mijlocul unei asistente numeroase. Este un barbat care-si dovedeste dragostea prin fapte si nu prin cuvinte, o lasa rar sa transpara, dar inima ii este plina de afectiune si generozitate. Ii place sa fie inteles, femeia vietii sale trebuie sa fie senina, calma, nevoind sa-si impuna cu orice pret vointa, neservindu-se de el ca de o jucarie. Va face o unire ideala cu femeia nativa din semnul sau, formand un cuplu armonios, fara dificultati, cu multa afectiune.
Femeia
Are o fire foarte buna. In general, femeia din Capricorn exercita o activitate proprie independenta. Incepe sa munceasca din vreme, continuand sa fie activa, plina de antren si idei toata viata. Femeia din Capricorn este orgolioasa, o invingi prin iubire si nu prin forta. Principala ei calitate este aceea ca nu se lasa niciodata invinsa, ca lupta pentru a obtine linistea spirituala si financiara. Nu da inapoi de la nimic, nu are probleme chiar daca uneori este foarte melancolica. Iubeste mult familia si copiii, chiar daca isi ascunde afectiunea materna sub o anumita asprime. Nu iarta lipsa de loialitate, prefera un adevar neplacut, unei pioase minciuni. In materie de imbracaminte, este firesc, eleganta; chiar daca indrageste lucrurile simple, nu apreciaza zorzoanele si prefera tente sobre. Culoarea a este negrul pe care-l poarta bine si cu distinctie.
Sanatatea
Atat din punct de vedere spiritual cat si fizic semnul Capricornului este cel mai rezistent dintre toate. Nativii sunt dotati cu o longevitate deosebita. Punctele cele mai delicate ale organismului sau sunt gatul, rinichii si intestinul, deseori cam lenes.
Caracterul
Cea mai mare parte a timpului nativul din Capricorn trebuie sa lupte contra tendintei spre pesimism care, in cazuri extreme, poate sa-l duca la gandul sinuciderii. Atasamentul fata de viata ca si curajul sau ii permit sa infrunte situatiile cele mai dramatice, caci rezervele de energie sunt inimaginabile. Datoria de a depasi dificultatile pune nativul intr-un fel de stare de gratie, il stimuleaza si il reface, dandu-i incredere si spirit de initiativa in tot ceea ce face. Nativii din Capricorn sunt excelenti medici, infirmieri, chirurgi. Omul nascut sub acest semn este foarte interesat de religie.