Barbatul
Este in general frumos, mai inalt decat talia mijlocie, cu ochii mari si ten deschis. Sub masca unui calm, care nu este deseori decat aparenta, el ascunde un caracter voluntar, care-l duce la apararea cu energie si incapatanare a punctelor sale de vedere. Asteapta de la sotia sa afectiune si intelegere si nu cauta reusita materiala. Nu se va casatori niciodata din interes material, pentru ca rezolva el insusi aceste probleme; Cauta cu incapatanare femeia care incarneaza idealul sau si daca totusi casatoria nu i-l aduce, nu ezita sa se desparta si sa-si refaca viata. Este abil in muncile casnice si reuseste destul de bine in arta culinara. Este foarte orgolios si suporta greu criticile, chiar atunci cand sunt justificate. Singurul mijloc de a obtine ceva din partea unui nativ din RAC este sa folosesti in exclusivitate bunele maniere si diplomatia.
Femeia
Este adesea materna, pasionata, blanda si gratioasa. Stie sa se imbrace, are un gust innascut pentru eleganta. Este foarte afectuoasa, atasata caminului; copiii sai, deseori numerosi, sunt crescuti cu dragoste si tandrete, uneori prea rasfatati. Are tendinta de a-si face o misiune din datoria de mama, de aceea i se intampla frecvent sa-si neglijeze sotul. Nu urmeaza cu fidelitatea moda, dar poarta numai vesminte potrivite. Ii plac culorile deschise: alb, galben verde, bleu.
Sanatatea
Nativul din Rac sufera frecvent de dureri de stomac sau intercostale. Poate fi victima unor tulburari de origine nervoasa. Carnea ii este indispensabila si el nu detesta pestele. Cel mai adesea nativii din Rac sunt curajosi, suporta durerea, aproape ca se grozavesc, pentru a dovedi o data in plus ca stiu sa se comporte ca fiinte superioare, chiar si in fata suferintei fizice.
Caracterul
Ca regula generala, persoanale nascute sub semnul Racului sunt fiinte originale. Important este ca ajung sa-si domine indaratnicia initiala si ca stiu sa profite de sfaturile celor apropiati, pentru a folosi cat mai bine numeroasele calitati cu care sunt inzestrati. Nativii din Rac au nevoie de o persoana apropiata care sa-i inteleaga si sa-i iubeasca, sa devina pentru ei singurul scop al vietii; in numele acestei persoane, nativii semnului vor face dovada unei abnegatii totale.