Barbatul
Amabil, curtenitor si comunicativ, este vorba in general de un om cu trasaturi regulate. Este un mare indragostit, viata sa nu este fondata numai pe sentimente ci si pe simturi, iar femeia aleasa trebuie sa satisfaca aceste doua aspiratii. Ii plac hainele frumoase, eticheta, bunele maniere, viata de societate si distractiile: aceasta nu-l impiedica sa fie abil in munca si uneori sa se surmeneze. Este o fire sensibila si caritabila , dar si un egocentric. Este un barbat dotat cu un mare simt al observatiei: nimic nu-i scapa.Raporturile materiale nu au nicio valoare in ochii barbatului nascut sub semnul Balantei. Trebuie sa gaseasca o femeie care sa stie sa-l inteleaga si pe care sa o poata idealiza; numai in aceste conditii uniunea va fi perfecta.
Femeia
Femeile nascute sub semnul Balantei poseda o frumusete reala si un farmec sigur. Sunt atragatoare, simpatice, cochete, fara excese; au ochii expresivi si un suras captivant. Sunt foarte feminine. pot totusi sa aiba defecte fizice: au tendinta de a se ingrasa, silueta lor isi pierde supletea, dar ele nu-si pierd senzualitatea. Sunt, in general, putin vanitoase si isi petrec cu placere cel mai mult din timpul liber in fata oglinzii. Aceste femei vor cu orice pret sa fie elegante, chiar daca aleg uneori vesminte prea tipatoare. Sunt inclinate catre visare: cred in Fat-Frumos; sunt excelente sotii, daca viata le ofera un barbat simplu, amabil si intelegator: in urma unui gest afectuos ele iarta usor. Le place sa fie rasfatate, sa flirteze chiar si dupa ce au depasit o anumita varsta. Sunt foarte sociabile, facute pentru viata mondena. In garderoba sa culorile dominante sunt verdele marin, roz, bleu si mov.
Sanatatea
Persoanele nascute sub semnul Balantei trebuie sa-si supravegheze in mod special rinichii, ficatul ca si sistemul nervos, cu atat mai mult cu cat deceptiile in dragoste ii duc usor la depresie. Toate metodele de relaxare le vor fi utile.
Caracter
Cea mai mare parte din timp, nativul din semnul Balantei trebuie sa lupte contra tendintei catre lenevire care, in cazurile extreme, poate sa-l duca la delasare si inactivitate. Curtoazia este una din principalele calitati ale nativului din Balanta, unita cu o mare diplomatie innascuta. Depasirea obstacolelor nu constituie pentru el o problema, stie ca poate conta pe un mare numar de prieteni si de relatii care ii vor veni in ajutor. Maretia sa spirituala il inclina spre non-violenta. Are oroare pentru bataie si cauta totdeauna o solutie de compromis.